Fit mrkvová torta
Ingrediencie
Suroviny
- 2 hrnček nastrúhaná mrkva
- 4 vajce
- 1 hrnček kokosový cukor
- 1⁄2 hrnček postrúhané jablká
- 1 hrnček kokosový olej
- 100 g trstinového cukru
- 4 kvapky vanilkových flavdrops vanilkovej esencie
- 1 hrnček špaldová múka
- 3 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 2 čajová lyžička škorica
- 1 hrnček mleté orechy
- 1 hrnček celozrnná špaldová múka
Krém
- 400 g tvaroh jemný
- 200 g smotanová nátierka
- 1 šľahačka 33%
- 100 g práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si v miske zmiešame vajíčka izbovej teploty s cukrami rozpusteným olejom, nastrúhaneým jablkom a vanilkou. V ďalšej miske si zmiešame všetky sýpke ingrediencie a pridáme ich s tekutej zmesi. Zmiešame a nakoniec pridáme mrkvu a orechy. Cesto si rozdelíme na 2 časti prvú polovicu si dáme do 24 cm formy vystlanej papierom na pečenie na minút na stupňov. Rovnako pečieme aj druhú polovicu. Cestá necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém zmiešaním tvarohu nátierky a cukru. V druhej miske si vyšľaháme šľahačku ktorú pridáme ku tvarohovej zmesi a zľahka prešľaháme. Dáme do chladničky kým nám vychladne cesto cesta si natrieme krémom a prikryjeme druhou polkou. Tortu si orežeme podľa potreby aby bola rovnomerná. Zvyšok krému dáme po bokoch a na vrch torty. Dozdobila som orechami na vrch a dáme do chladničky na chvíľu. Podávame ku kávičke alebo samotnú. Dobrú chuť prajem!