REKLAMA
Zdroj: FB: Bezgluténové a bezlaktozové recepty
Bezlepkový jablčník
Bezlepkový jablčník je vynikajúci dezert pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku. Ideálny je na nedeľné popoludnie s rodinou alebo priateľmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
cesto
- 200 g bezlepková múka
- 100 g maslo
- 1 ks veľké vajce
- 80 g cukor
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
plnka
- 800 g jablká
- 1 čajová lyžička škorica
- 2 pl cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na prípravu cesta zmiešajte bezlepkovú múku, maslo, cukor, vajce a prášok do pečiva.
2. Krok
Jablká postrúhame a zmiešame s cukrom a škoricou.
3. Krok
Cesto rozdeľte na 2 časti. Väčšiu časť položte na vymastený plech.
4. Krok
Na cesto položte jablká.
5. Krok
Zvyšné cesto nakrájajte na pásiky a položte na vrch koláča.
6. Krok
Jablčník pečte v rúre predhriatej na 180°C po dobu asi 45 minút. Po vychladnutí ho môžete posypať práškovým cukrom.