REKLAMA
Výborný kelový prívarok ako od babičky - recept
Recept na výborný fit kelový prívarok so zemiakmi, ktorý môžeme podávať s klobáskou, vareným vajíčkom alebo aj samostatne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 Cibuľa
- 1 hlávka kelu
- 300 g zemiakov
- soľ
- korenie
- 1⁄2 čajová lyžička mletej rasce
- 250 ml vývar alebo voda
- 2 pl olej
- 2 pl hladká múka
- 250 ml šľahačka
- 3 strúčiky cesnak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cibuľu nakrájame nadrobno. Hlávku kelu si očistíme, odstránime poškodené a špinavé vrchné listy a pokrájame na menšie časti.
2. Krok
Zemiaky taktiež očistíme a nakrájame na kocky.
3. Krok
Vo veľkom hrnci opražíme cibuľu na oleji, pridáme kel a zemiaky. Osolíme, posypeme rascou a podlejeme vývarom (vodou). Zemiaky s kelom dusíme domäkka (cca pol hodinu), často premiešavame a podľa potreby podlievame vodou.
4. Krok
Cesnak očistíme a pretlačený pridáme do uvareného kelu. V smotane rozmiešame múku, prilejeme ku kelu a prevaríme.
5. Krok
Podávame s opečenou klobáskou, fašírkou, volským okom, vareným vajíčkom, či len tak, samotné s chlebíkom. Dobrú chuť.