REKLAMA

Oblíž prst

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24

cesto

  • 5 vajce g kryštálový cukor Pridané do
  • 5 polievková lyžica voda Pridané do
  • 1 polievková lyžica kakao Pridané do
  • 170 g polohrubá múka Pridané do
  • pol sáčku kypriaci prášok Pridané do

Krém

  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 5 kus vaječný žĺtok Pridané do
  • 170 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • 4 polievková lyžica hladká múka Pridané do

Sneh

  • 5 kus vaječné bielka Pridané do
  • 200 g kryštálový cukor Pridané do
  • Ostatné Pridané do
  • čokoláda Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pripravíme korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame po lyžici horúcu vodu a šľaháme do peny. Bielky vyšľaháme v druhej miske zvlášť. Múku s kakaom a kypriacim práškom zmiešame a pridávame k žĺtkom na striedačku s tuhým snehom. Všetko jemne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a upečieme.

2. Krok

Krém na oblíž prst: Do hrnčeka nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor a hladkú múku (4 kopcovité lyžice). Metličkou prešľaháme a pomaly ohrievame. Privedieme k varu a uvaríme hustejšiu kašu. Za občasného premiešavania krém schladíme.

3. Krok

Maslo vyšľaháme a po lyžiciach do neho prišľahávame uvarený studený krém. Vyšľaháme do peny, rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky.

4. Krok

Medzitým ušľaháme nad parou z bielkov a cukru tuhý sneh. Ten následne rozotrieme na žĺtkový krém.

5. Krok

Na sneh nastrúhame na jemno čokoládu.

6. Krok

Oblíž prst necháme stuhnúť, lepšie sa potom krája.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov