:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bMeK3EfYqalJudxanSne/49fe74843cf485e537fd23fb75d3fd.jpeg)
Boršč zo stonkového zeleru
O niečo zmenená verzia bežnej polievky zvanej Boršč. Kapustu som nahradila stonkovým zelerom a musím povedať že chutil skvelo.
Ingrediencie
- 2 ks cvikly
- 5 zemiakov
- 1 trs stonkového zeleru
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- vegeta
- 3 ks bobkové listy
- kyslá smotana
- kokosový olej nemusí byť
- Bolševník borščový nemusí byť
- soľ
- Cibuľa
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
Postup
Nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen opračíme na kokosovom oleji. Keď je zmes dobre opražená, pridáme soľ, vegetu, bobkový list, prípadne iné koreniny podľa vašej chuti. Zalejeme vodou do polovice hrnca. Pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, a pred koncom varenia keď je zelenina skoro hotová pridáme stonkový zeler a zemiaky. Spolu všetko povaríme a odstavíme z ohňa.
Podávame v miskách, ozdobíme a dochutíme na záver kyslou smotanou. My to máme takto radi.
Ak sa vyznáte v bylinkách a viete si nazbierať TEN pravý Bolševník Borščový, pridajte ho do varenia. Je to typické pre ruskú kuchyňu.
Polievka chutí skvelo, aj studená príjemne osvieži.
Dobrú chuť prajem :-)