REKLAMA

Boršč zo stonkového zeleru

O niečo zmenená verzia bežnej polievky zvanej Boršč. Kapustu som nahradila stonkovým zelerom a musím povedať že chutil skvelo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 2 ks cvikly Pridané do
  • 5 zemiakov Pridané do
  • 1 trs stonkového zeleru Pridané do
  • 2 mrkvy Pridané do
  • 2 petržleny Pridané do
  • vegeta Pridané do
  • 3 ks bobkové listy Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
  • kokosový olej nemusí byť Pridané do
  • Bolševník borščový nemusí byť Pridané do
  • soľ Pridané do
  • Cibuľa Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen opračíme na kokosovom oleji. Keď je zmes dobre opražená, pridáme soľ, vegetu, bobkový list, prípadne iné koreniny podľa vašej chuti. Zalejeme vodou do polovice hrnca. Pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, a pred koncom varenia keď je zelenina skoro hotová pridáme stonkový zeler a zemiaky. Spolu všetko povaríme a odstavíme z ohňa.

2. Krok

Podávame v miskách, ozdobíme a dochutíme na záver kyslou smotanou. My to máme takto radi.

3. Krok

Ak sa vyznáte v bylinkách a viete si nazbierať TEN pravý Bolševník Borščový, pridajte ho do varenia. Je to typické pre ruskú kuchyňu.

4. Krok

Polievka chutí skvelo, aj studená príjemne osvieži.

5. Krok

Dobrú chuť prajem :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov