REKLAMA

Božie milosti (fánky)

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
22

Suroviny na cesto

  • 300 g hladkej múky Pridané do
  • 1 čl Prášku do pečiva Pridané do
  • 1 čl práškového cukru Pridané do
  • 1 čl strúhanej citrónovej kôry Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 40 g rozpusteného masla Pridané do
  • 4 pl mlieka Pridané do
  • 2 pl rumu Pridané do
  • 2 ks žĺtok Pridané do

Na dokončenie

  • trochu hladká múka Pridané do
  • masť na vyprážanie Pridané do
  • práškový cukor s vanilkou na posypanie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Všetko spolu dobre premiešajte rukami a vytvorte hladké cesto, ktoré dôkladne prepracujete ešte niekoľko ďalších minút, aby bolo na pohmat hladké. Cesto dajte do sáčika a uložte do chladničky.

2. Krok

Zhruba po polhodine rozvaľkajte cesto na tenučký plát, môže byť cca 0,5 cm. Ostrým nožom ho rozkrájajte na štvorčeky cca 6 x 6 cm, môžu byť aj obdĺžničky. V každom urobte uprostred ešte niekoľko zárezov (okraje ostanú celé).

3. Krok

Na panvici rozohrejte väčšie množstvo masti, aby ste v nej mohli vysmažiť jednotlivé božie milosti z obidvoch strán. Keď sa nafúknu a zružovejú, sú hotové. Pokladajte ich na obrúsok, aby odkvapkal prebytočný tuk.

4. Krok

Kým sú ešte horúce, obaľujte ich v práškovom cukre s vanilkou a môžete ich rovno konzumovať. Výborné sú nielen horúce ale aj vychladnuté.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4780 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2229 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1446 receptov

Večera

4491 receptov