Zdroj: arfo from Getty Images
Bravčová panenka so slivkami
Bravčová panenka so slivkami, jedno z mojich obľúbených jedál na nedeľný obed. Pripravovala som ho už nespočetnekrát a zakaždým bolo úžasne šťavnaté a chutné.
Ingrediencie
- 1 kg Bravčová panenka
- 20 ks Sušené slivky
- 4 strúčiky Cesnak
- soľ a korenie
- Sušená paprika
- bylinky
- Fritovací olej
- Fritovací olej
- 1 pohár Vývar
Najnovšie letáky
Postup
Chrbát umyte, osušte a narežte po dĺžke, aby ste vytvorili kapsu na slivky. Pri tomto kroku je veľmi dôležité, aby ste mäso nerozrezali až do konca.
Sušené slivky napichnite do zárezu v chrbte. Nebojte sa, ak sa vám ich bude zdať priveľa - práve vďaka nim získa mäso jedinečnú chuť a šťavnatosť.
Mäso potrite zo všetkých strán bylinkami, paprikou, strúhaným cesnakom, soľou a korením. Nechajte 30 minút odstáť, aby sa korenie dobre vstrebalo.
Na panvici rozohrejte olej a bravčové mäso opečte zo všetkých strán dozlatista. Nezabudnite, že správne opečenie mäsa je dôležité pre jeho chuť a šťavnatosť.
Opečené bravčové mäso prelož do hrnca, prilej vývar a prikryté var asi 1,5 hodiny na miernom ohni.
Po tomto čase by malo byť bravčové mäso hotové. Nechajte ho v hrnci 10 minút a nezabudnite vypnúť sporák.
Teraz môžete podávať chutnú a šťavnatú bravčovú panenku so slivkou. Výborne chutí s pohánkovými krúpami alebo zemiakmi a šalátom.