REKLAMA
Bravčové mäso na hubovej omáčke
Recept na chutné bravčové mäso na hubovej omáčke, ktoré sa hodí na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčového mäsa
- 500 g sušených húb
- 2 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice masla
- 2 Lyžice hladká múka
- 1 l mlieka
- soľ
- mleté čierne korenie
- zmes korenín na mäso
- olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
2. Krok
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a cesnak a spolu ich orestujeme. Po chvíli pridáme nakrájané mäso a orestujeme ho spolu s cibuľou a cesnakom.
3. Krok
Huby predvaríme v samostatnom hrnci a po chvíli ich pridáme k mäsu. Všetko spolu dusíme približne 20 minút.
4. Krok
V druhej panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a rýchlo miešame, aby sme vytvorili základ omáčky. Postupne pridávame mlieko a varíme, kým omáčka nezhustne.
5. Krok
Omáčku pridáme k mäsu a hubám a všetko spolu ešte chvíľu podusíme.
6. Krok
Mäso na hubovej omáčke sa podáva najlepšie s ryžou alebo knedľou.