REKLAMA

Ananásové rezy

Ak neviete čo s načatou konzervou ananásu alebo máte doma super čerstvý ananás, vyskúšajte tieto ananásové rezy s čokoládovým krémom. Recept je znova jeden z mojich experimentov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16

Korpus

  • 4 vajcia Pridané do
  • 125 g práškového cukru Pridané do
  • 100 g hladkej špaldovej múky Pridané do
  • 25 g zemiakového kukuričného škrobu Pridané do
  • 25 g masla Pridané do

Ananásový krém

  • 330 g ananásu Pridané do
  • 2 čl práškového cukru Pridané do
  • 50 ml vody šťavy z ananásového kompótu Pridané do
  • 1 pl pudingového prášku Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do

Čokoládový krém

  • 100 g čokolády na varenie Pridané do
  • 40 g masla Pridané do
  • 1 čl práškového cukru Pridané do
  • 250 g jemného tvarohu Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do väčšej misy pridáme vajcia a cukor a dáme do vodného kúpeľa.

2. Krok

Zmes vajíčok a cukru šľaháme ručným mixérom, čím zmes začne naberať objem, bude nadýchaná a svetlá. Pri šľahaní nesmieme presiahnuť teplotu 45°C (keď do zmesi ponoríme prst, bude horúca), inak sa vajcia zrazia.

3. Krok

Misu vyberieme z vodného kúpeľa a zmes prenesieme do misy robota, ktorým šľaháme tak dlho, kým zmes neochladne. Zmes je dobre vyšľahaná, keď padá z metly, vytvára tzv „mašľu“ a postupne splýva s hladinou zvyšného cesta.

4. Krok

Do vychladnutej zmesi pridáme rozpustené maslo, na sekundu prešľaháme a ihneď robota vypneme.

5. Krok

Do cesta na záver ručne a po častiach primiešame preosiatu múku so škrobom. Snažíme sa cesto čo najmenej miešať, ale pritom poriadne premiešať, aby nezostala žiadna múka na dne misy.

6. Krok

Cesto nalejeme do pripravenej formy/plechu – dno vystelieme papierom na pečenie, ktorý vymažeme maslom spolu s bokmi formy/plechu a vysypeme múkou.

7. Krok

Korpus pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 20-30 minút. Ak hnedne príliš rýchlo, prikryjeme ho alobalom alebo znížime teplotu na 160°C a pečieme, kým nie je hotové (môžeme doň pichnúť drevenú špajlu, ak sa na ňu cesto nelepí, je hotové).

8. Krok

Korpus vytiahneme z rúry, vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

9. Krok

Nad parou roztopíme čokoládu spolu s maslom a cukrom.

10. Krok

V miske rozmiešame tvaroh a postupne doň primiešavame mierne vychladnutú roztopenú čokoládu a vymiešame hladký krém.

11. Krok

V hrnci zohrejeme kúsky ananásu spolu so šťavou a cukrom.

12. Krok

Ananás rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme pudingový prášok a vymiešame na hustú hmotu.

13. Krok

Mascarpone rozmiešame a za stáleho miešania pridávame ananásovú zmes. Vymiešame hladký krém.

14. Krok

Vychladnutý korpus rozrežeme pozdĺžne na polovicu a ešte raz na polovicu tak, aby nám vznikli 4 časti.

15. Krok

Postupne vrstvíme korpus, čokoládový krém, korpus, ananásový krém až kým neminieme oba krémy a korpus. Na povrchu by nám mal zostať ananásový krém, ktorým potiahneme všetky strany koláča.

16. Krok

Koláč môžeme dozdobiť trochou čokoládového krému, prípadne čokoládovými hoblinkami a kúskami ananásu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Cestoviny

518 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Zaváranie

145 receptov