REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x3KCKK5w8CC9SEcYljFX/e86e8a085603a7033d5af0894266a5.jpeg)
Zdroj: frederique wacquier from Canva
Bravčové plece na hríboch
Recept na fantastické bravčové plece na hríboch.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčového pleca
- 500 g hríbov
- 1 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 ks mrkvy
- 3 ks zemiaky
- 150 ml bieleho vína
- 150 ml smotany na varenie
- 2 pl oleja
- soľ
- čierne korenie
- mletá paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Najprv si očistíme mäso a nakrájame ho na väčšie kusy. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme mletou paprikou. Potom ho na rozpálenej panvici opečieme do zlatista.
2. Krok
Cibulu, cesnak, mrkvu a zemiaky nakrájame na drobno. Hríby očistíme a nakrájame na plátky.
3. Krok
Na tej istej panvici, kde sme opekovali mäso, opražíme cibuľu, pridáme cesnak, mrkvu, zemiaky a hríby. Všetko spolu orestujeme, kým zelenina trochu nezmäkne.
4. Krok
Do zmesi zeleniny pridáme opečené mäso a podlejeme ho bielym vínom. Prikryjeme a dusíme na nízkej teplote približne 90 minút.
5. Krok
Keď je mäso mäkké, podlejeme ho ešte smotanou na varenie a a dusíme dodatočných 15 minút.