:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/b8c830feef22fcba4d801cfa97c0c3.jpeg)
Pravý holandský rezeň - recept
Holandský rezeň je zmes mletého mäsa a syra. Môžeme použiť mäso bravčové prípadne zmes bravčového a hovädzieho mäsa v pomere 2 : 1.
Ingrediencie
- 800 g mleté bravčové mäso
- 200 g eidamový syr
- 250 ml mlieko
- 3 ks veľké vajcia
- múka
- strúhanka
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlen
- olej
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Tvrdý syr nastrúhame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/7399dd0e155d9f2f671acda6b3952f.jpeg)
Zdroj: Youtube
Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/90ec27ae9d18912d7f74eacf50e556.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pripravíme si zmes na holandský rezeň. K mletému mäsu pridáme vajíčko.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/8b529b0c9182e54577276be2f78e82.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ďalej pridáme nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, mlieko, soľ, korenie. Poriadne premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/13a48655bdb6a2585a4756e537a93e.jpeg)
Zdroj: Youtube
Zo zmesi vytvarujeme placky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/99a3b3551c1edaaf8f40de2f617d13.jpeg)
Zdroj: Youtube
Placky máme nachystané na obaľovanie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/ae5cb4f057d376fe77df26303f7309.jpeg)
Zdroj: Youtube
Obaľujeme v klasickom 3 obale - múka, vajce s mliekom, strúhanka. Najprv ich obalíme v múke. Potom ich obalíme vo vajíčku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/61eaba5c3d2e03bd94ed1f8a12de23.jpeg)
Zdroj: Youtube
Nakoniec ich obalíme v strúhanke.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/c991f81d4578ecce226acec7706845.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vyprážame ich z každej strany niekoľko minút, do zlatista.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/2f3fbfd979015d816b95c890cd4ed8.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vyzerá to dobré a určite aj tak chutí