Pravý holandský rezeň - recept
Holandský rezeň je zmes mletého mäsa a syra. Môžeme použiť mäso bravčové prípadne zmes bravčového a hovädzieho mäsa v pomere 2 : 1.
Ingrediencie
- 800 g mleté bravčové mäso
- 200 g eidamový syr
- 250 ml mlieko
- 3 ks veľké vajcia
- múka
- strúhanka
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlen
- olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Tvrdý syr nastrúhame.
Zdroj: Youtube
Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
Zdroj: Youtube
Pripravíme si zmes na holandský rezeň. K mletému mäsu pridáme vajíčko.
Zdroj: Youtube
Ďalej pridáme nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, mlieko, soľ, korenie. Poriadne premiešame.
Zdroj: Youtube
Zo zmesi vytvarujeme placky.
Zdroj: Youtube
Placky máme nachystané na obaľovanie.
Zdroj: Youtube
Obaľujeme v klasickom 3 obale - múka, vajce s mliekom, strúhanka. Najprv ich obalíme v múke. Potom ich obalíme vo vajíčku.
Zdroj: Youtube
Nakoniec ich obalíme v strúhanke.
Zdroj: Youtube
Vyprážame ich z každej strany niekoľko minút, do zlatista.
Zdroj: Youtube
Vyzerá to dobré a určite aj tak chutí