REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cmnN9CVbzWGkN3Mne3tp/4e9b7a697c8ac9a698815ead87ceb8.jpeg)
Bryndzové halušky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 350 g zemiakov
- 150 g mrkvy
- 1 vajíčko
- 100 g polohrubej múky alebo podľa potreby
- 250 g bryndze
- 100 ml smotany na varenie
- 1 cibuľu
- olivový olej
- 2 Lyžice bieleho jogurtu
- soľ
- pažítka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Zemiaky aj mrkvu si na drobno nakrájame.
2. Krok
Dáme do mixéra, pridáme vajíčko a soľ a spolu vymixujeme.
3. Krok
Prelejeme do misky a začneme pridávať múku, aby sa nám vytvorilo stredne tuhé haluškové cesto.
4. Krok
Halušky dávame cez sitko do vriacej vody a uvaríme. Vycedíme ich.
5. Krok
Na oleji si speníme cibuľu, pridáme bryndzu a smotanu a necháme rozpustiť.
6. Krok
Vlejeme k haluškám a zamiešame. Zjemnime jogurtom a podľa chuti dosolíme.
7. Krok
Posypeme pažítkou a podávame.
8. Krok
Dobrú chuť!