REKLAMA
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty
Bublanina ako pavučinka
Naozaj veľmi jemná a šťavnatá bublanina.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Cesto
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 4 ks vajce
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 hrnček olej
- 1 hrnček mlieko
- 1 bal kypriaci prášok
- 1 bal vanilkový cukor
Plnka
- 250 g tvaroh jemný
- 3 pl cukor práškový
- 1 bal vanilkový cukor
- čerstvé jahody
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Miešame aspoň 15 minút. Postupne pridáme olej, mlieko a nakoniec striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vylejeme na plech vymastený a vysypanú múkou.
2. Krok
Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, malou lyžičkou kladieme na cesto kôpky tvarohu. Potom poukladáme na cesto ešte aj jahody.
3. Krok
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút do zlata. Koláčik po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.