REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/gQmp-5eSN2PP0sa8MiXE/735f81597653f52818ad88482db12c.jpeg)
Bublanina s jahodami a čokoládou
Úžasne mäkká a jemná bublanina so sezónnym ovocím. Recept mám ešte od svojej mamy :-)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
Cesto
- 300 g hladká múka
- 250 g kryštálový cukor
- 2 dl olej
- 2 dl mlieko
- 3 vajce
- 2 ks vanilkový cukor
- 12 g kypriaci prášok
- Štipka soľ
Okrem toho
- 600 g jahoda
- 100 g čokoláda
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Vajíčka, kryštálový a vanilkový cukor a soľ vymiešame do penista. Následne postupne pridáme na 2x aj ostatné prísady ako je mlieko, olej a múka zamiešaná s kypriacim práškom.
2. Krok
Cesto vylejeme do pekáča (25x35cm), ktorý sme si vytreli olejom a posypali múkou. Uhladíme, poukladáme jahody a posypeme aj na drobno pokrájanou čokoládou. Ja používam horkú :-)
3. Krok
Napokon pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 35 minút.
4. Krok
Bublanina je výborná, jemná a mäkučká :-) Ovocie podľa sezóny môžete obmieňať, ako aj čokoládu podľa chuti. Prajem dobrú chuť!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/gQmp-5eSN2PP0sa8MiXE/c3919602af42a5a2e73b9da2680637.jpeg)
5. Krok
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube