Caesar (cézar) šalát
Ingrediencie
Suroviny
- korenie na šalát
- 1 menší chlebík
- 1 rímsky šalát
- 3 kuracie prsia
- 12 plátkov prerastenej slaninky
- 1 citrón
- mleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
Dresing
- mleté čierne korenie
- 40 g syr Grana padano
- 225 ml majonéza
- 1 strúčiky cesnaku
- 3 polievková lyžica vínny ocot
- 1 čajová lyžička citrónová šťava
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Chlebík nakrájame na kocky a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom, trocha osolíme a dáme piecť na 160 stupňov na cca 15 minút.
Dresing: Do misky pripravíme syr Grana Padano, majonézu, pretlačený strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, citrón a vínny ocot. Všetky ingrediencie spolu pomixujeme ponorným mixérom. Pripravený dresing dáme odpočívať do chladničky.
Plátky slaninky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 200 stupňov cca 15 minút. Kuracie prsia na panvici sprudka opečieme z oboch strán do chrumkava. Rímsky šalát natrháme alebo nakrájame na väčšie kusy.
Vezmeme väčšiu misku, do ktorej postupne pridávame rímsky šalát, krutóny, opečenú slaninku a zamiešame. Na záver na vrch pridáme kuracie mäso, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, dresingom a dozdobíme nastrúhaným syrom Grana Padano.
Mňam, perfektné! Už viem, čo si dnes pripravíme na večeru :)