REKLAMA

Zdroj: Petroos from Getty Images

Čerešňový lekvár

Čerešňový lekvár, na prípravu ktorého budete potrebovať čerstvé čerešne, cukor a citrónovú šťavu. Tento aromatický a sladký lekvár je výborný na pečenie, na prípravu dezertov alebo jednoducho na namazanie na raňajkový toast.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 kg čerešne Pridané do
  • 800 g cukor Pridané do
  • 2 čl citrónová šťava Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Odstráňte stopky a šupky z čerešní a vložte ich do hrnca.

2. Krok

Pridajte cukor a citrónovú šťavu a priveďte do varu pod pokrievkou.

3. Krok

Keď je zmes v hrnci vriaca, znížte teplotu a povarte ďalších 30 minút do hodiny, kým nezískate želanú konzistenciu. Príliš dlhé varenie vám dá tuhší lekvár.

4. Krok

Hotový lekvár môžete preliať do sterilizovaných pohárov. Uzavrite a nechajte vychladnúť.

5. Krok

Lekvár skladujte v chladničke po otvorení. Neotvorený môže vydržať niekoľko mesiacov.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4642 receptov

Mäsité jedlá

2189 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3572 receptov

Mascarpone

334 receptov

Cestoviny

524 receptov

Večera

4349 receptov

Lacné jedlá

1461 receptov