REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/04GhuAJYyb5OEHy88a8R/d5090cd34b2130bac1b9cfc948f574.jpeg)
Zdroj: Petroos from Getty Images
Čerešňový lekvár
Čerešňový lekvár, na prípravu ktorého budete potrebovať čerstvé čerešne, cukor a citrónovú šťavu. Tento aromatický a sladký lekvár je výborný na pečenie, na prípravu dezertov alebo jednoducho na namazanie na raňajkový toast.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 1 kg čerešne
- 800 g cukor
- 2 čl citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Odstráňte stopky a šupky z čerešní a vložte ich do hrnca.
2. Krok
Pridajte cukor a citrónovú šťavu a priveďte do varu pod pokrievkou.
3. Krok
Keď je zmes v hrnci vriaca, znížte teplotu a povarte ďalších 30 minút do hodiny, kým nezískate želanú konzistenciu. Príliš dlhé varenie vám dá tuhší lekvár.
4. Krok
Hotový lekvár môžete preliať do sterilizovaných pohárov. Uzavrite a nechajte vychladnúť.
5. Krok
Lekvár skladujte v chladničke po otvorení. Neotvorený môže vydržať niekoľko mesiacov.