REKLAMA
Cesnaková polievka v bochníku
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Suroviny
- 2 guľaté mini bochníky
- 1 menšia cibuľa
- 1 hlavička cesnaku
- 2 menšie zemiaky
- 250 ml šľahačka 33%
- 1 l voda
- 30 g kvalitného masla
- soľ
- mleté čierne korenie
Na ozdobenie
- čerstvá pažítka
- strúhaný syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak očistíme nakrájame na väčšie kocky a jemne opražíme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme vodou a pridáme nakrájane zemiaky. Osolíme, okoreníme a varíme dovtedy kým zemiaky nezmäknú. Keď máme zemiaky mäkké celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.
2. Krok
Na záver prilejeme smotanu a varíme do zhustnutia. Vrch bochníkov odrežeme, vydlabeme stred (pozor len kúsok aby nám polievka nepretiekla von) a nalejeme polievku. Ozdobíme strúhaným syrom, pažítkou a podávame. Tip: Ak chcete mať bochníky pred podávaním krásne chrumkavé môžete ich na cca 3 minúty vložiť do rúry na 210 stupňov.