REKLAMA

Cesnaková polievka v bochníku

REKLAMA
Víkendový špeciál – Recepty na obed bez mäsa odľahčia a spestria jedálniček

Recept nájdeš v tomto článku

Víkendový špeciál – Recepty na obed bez mäsa odľahčia a spestria jedálniček

Ingrediencie

porcií
2

Suroviny

  • 2 guľaté mini bochníky Pridané do
  • 1 menšia cibuľa Pridané do
  • 1 hlavička cesnaku Pridané do
  • 2 menšie zemiaky Pridané do
  • 250 ml šľahačka 33% Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
  • 30 g kvalitného masla Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Na ozdobenie

  • čerstvá pažítka Pridané do
  • strúhaný syr Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Cibuľu a cesnak očistíme nakrájame na väčšie kocky a jemne opražíme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme vodou a pridáme nakrájane zemiaky. Osolíme, okoreníme a varíme dovtedy kým zemiaky nezmäknú. Keď máme zemiaky mäkké celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.

2. Krok

Na záver prilejeme smotanu a varíme do zhustnutia. Vrch bochníkov odrežeme, vydlabeme stred (pozor len kúsok aby nám polievka nepretiekla von) a nalejeme polievku. Ozdobíme strúhaným syrom, pažítkou a podávame. Tip: Ak chcete mať bochníky pred podávaním krásne chrumkavé môžete ich na cca 3 minúty vložiť do rúry na 210 stupňov.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov