Zdroj: Humoria from Getty Images
Cesnakový likér
Toto nie je typický recept, ktorý by ste chceli vyskúšať kvôli chuti, ale kvôli zdraviu. Som si istá, že po prvom vyskúšaní tejto čarovnej, silnej a zároveň zdravej tinktúry si ju budete chcieť doma vždy zaobstarať.
Ingrediencie
- 300 g Cesnak
- 1⁄2 l Spirit
- 1⁄2 l vody
- 300 g Med
Najnovšie letáky
Postup
Najprv ošúpte cesnak a nakrájajte ho nadrobno.
Nakrájaný cesnak vložte do nádoby, zalejte liehom a pevne uzavrite. Je dôležité použiť čistý lieh, ktorý neobsahuje žiadne prísady, čo zaručuje najlepšiu chuť.
Nádobu nechajte na tmavom mieste približne 3 týždne. Počas tejto doby cesnak dobre nasiakne alkohol a vráti svoje liečivé vlastnosti.
Po troch týždňoch cesnak preceďte a vyhoďte. Do tinktúry pridajte med a vodu. Dobre premiešajte, aby sa med úplne rozpustil. Podľa mňa je najlepší hustý prírodný med - jeho sladkosť jemne kontrastuje s výraznou chuťou cesnaku.
Tinktúru nalejte do tmavej fľaše a uložte na chladnom mieste.
Niekoľkomesačné skladovanie tinktúry ešte viac zvýrazní jej chuť a vôňu.