Citronovo malinovy cheesecake
Lahky, chutny a nenarocny cheesecake s citronovo malinovou prichutou :)
Ingrediencie
- 200 g maslové sušienky
- 80 g maslo
- 500 g tvaroh jemny bez hrudiek
- 250 g mascarpone
- 250 g pochutkova smotana kysla
- 100 g práškový cukor
- 60 ml citrónová šťava
- 2 vajcia
- 250 g mrazených malín
- Med na dosladenie
- 100 ml voda
- 10 g škrob
Najnovšie letáky
Postup
Vsetky ingrediencie si vyberieme hodinu pred pecenim z chladnicky, aby mali izbovu teplotu
Susienky si v mixeri rozdrvime na prach a zmiesame ich s rozpustenym maslom, utlapkame na spodok formy (26cm)
Na krem si spolu zmiesame vsetky suroviny - tvaroh, mascarpone, smotanu, cukor aj citronovu stavu - vymiesame, postupne pridame vajcia, vylejeme na susienkovy zaklad
Pecieme na 150°C 60' - cheesecake je hotovy ked nam okraje zacnu hnednut a stred sa este trochu trasie (zalezi od truby, radsej piect na menej stupnov a dlhsie aby nepopraskal)
Upeceny cheesecake nechame vychladnut hodinu v otvorenej trube (aby nepopukal), potom este hodinu na izbovej teplote a potom ho dame na noc do chladnicky
Na malinovu polevu si prevarime mrazene maliny s medom, pridame vodu so skrobom (skrob si rozmiesame vo vode a prilejeme k malinovej zmesy), ak je este riedka treba este trochu skrobu :) prevarime 10' a nechame dobre vychladnut, nalejeme na cheesecake (ktory sme nechali predtym aspon hodinu v chladnicke) a nechame cez noc odlezat