REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZWUrA2b0saIbEg47PEei/28fd5f7570b4b137466e889ab6a002.jpeg)
Zdroj: ffolas from Canva
Cestoviny s gorgonzolou
Rýchly recept na cestoviny s gorgonzolou. Výnimočná chuť gorgonzoly prináša do tohto jedla špecifickú chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 320 g cestovín fettuccine
- 200 g gorgonzoly
- 250 ml smotany na varenie
- 2 Lyžice masla
- soľ a mleté čierne korenie
- parmezán
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V hrnci uvarte cestoviny v osolenej vode podľa návodu na balení. Cestoviny by mali byť al dente, teda stredne uvarené.
2. Krok
Medzitým v inom hrnci rozpustite maslo, pridajte gorgonzolu pokrájanú na malé kocky a nechajte ju na miernom ohni rozpustiť.
3. Krok
Keď sa syr rozpustil, prilejte smotanu na varenie a všetko spolu premiešajte. Dochutíme soľou a čiernym korením.
4. Krok
Odstavte omáčku z ohňa a pridajte do nej uvarené a scedené cestoviny, dobre premiešajte, aby sa omáčka pekne spojila s cestovinami.
5. Krok
Cestoviny fettuccine podávajte so strúhaným parmezánom.