Zdroj: littleclie from Getty Images
Cestoviny s údeným lososom a smotanovou omáčkou
Tento recept na cestoviny s údeným lososom a smotanovou omáčkou je jedným z mojich najobľúbenejších. Pripravujem ho pomerne často, pretože je veľmi chutný, rýchly a pohodlný na prípravu. Losos dodá jedlu chuť a výživu, zatiaľ čo smotanová omáčka pridáva krémovú konzistenciu, ktorá dokonale dopĺňa cestoviny.
Ingrediencie
- 250 g cestovín
- 200 g údeného lososa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- olej
- soľ a čierne korenie
- bylinky na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na balení. Odporúčam pridať do vriacej vody trochu oleja a soli, aby sa cestoviny nelepili.
V panvici rozpálime olej a pridáme k nemu nadrobno pokrájaný cesnak.
Po chvíli pridáme na tenké pásiky nakrájaný údený losos. Lososa treba opekať len krátko na strednej teplote, aby sa nevysušil.
Do panvice potom vlejeme smotanu, okoreníme podľa chuti a necháme prevrieť.
Nakoniec pridáme uvarené a odkvapkané cestoviny a všetko dôkladne premiešame.
Na záver môžete jedlo ozdobiť petržlenom alebo bylinkami a podávať.