Chalva
Chalva je cukrovinka pôvodom z Indie. Základná zmes chalvy sa skladá zo sezamových jadier, cukru, medu a rastlinného oleja. Rozdielne druhy chalvy vznikajú pridaním kakaa, vlašských orechov, mandlí, arašidov a pistácií.
Ingrediencie
- 580 ml voda
- 2 hrnčeky cukor
- 1⁄2 čl kardamónový prášok
- 1 hrnček kukuričná múka
- 6 pl ghee
- 1⁄4 hrnček pražené kešu
- 1⁄4 hrnček pražené mandle
- 1⁄4 hrnček semená melónu
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé zmiešame 1 hrnček kukuričnej múky s 300 ml vody.
Zdroj: Youtube
Na ghee masle opražíme nakrájané orechy. Po upražení ich presypeme do misky.
Zdroj: Youtube
Do hrnca nalejeme 500 ml vody a 2 hrnčeky cukru. Miešame dokiaľ sa cukor nerozpustí. Potom pridáme kardamónový prášok a opäť premiešame.
Zdroj: Youtube
Do zmesi pridáme kukuričnú kašu, ktorú pripravíme zmiešaním 1 hrnčeka kukuričnej múky s 1 1/3 hrnčekom vody. Poriadne to všetko spolu premiešame.
Zdroj: Youtube
V miske si rozmiešame vodu s potravinárskym farbivom a prilejeme ju do pripravenej zmesi. Po chvíli prilejeme 2 lyžice rozpusteného ghee masla a varíme približne 5 minút za stáleho miešania.
Zdroj: Youtube
Po 5 minútach opäť pridáme 2 lyžice rozpusteného ghee masla varíme 5 minút. Následne do zmesi prisypeme orechy.
Zdroj: Youtube
Po chvíli pridáme posledné 2 lyžice rozpusteného ghee masla a miešame do stuhnutia.
Zdroj: Youtube
Maslom vymastíme plech a prelejeme doňho uvarenú zmes. Zakryjeme alobalom a necháme 4 hodiny tuhnúť.
Zdroj: Youtube
Stuhnutú chalvu nakrájame na kocky.
Zdroj: Youtube