Cheesecake s bielou čokoládou a malinami
Tento cheesecake považujem za jednotku cheesecakou, ktoré som kedy upiekla dávam mu 10/10. Milujem ho ! Je svieži, jemný a nízko kalorický. Tak pome na to a ochutnajme ho spoločne ! :D
Ingrediencie
- 250 g Lotus sušienkov
- 100 g butter v7
- 250 g tvaroh jemný
- 200 g mascarpone
- 300 g biela čokoláda
- 250 g kyslá smotana
- 1 vajíčko
- 1 pl hladká múka
- 160 g malina
- 11⁄2 balíčka vanilkového cukru
- 1 kl Zlatý klas môžete použiť aj puding vanilkový
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si rozdrvíme sušienky a pridáme k nim roztopené maslo. Túto hmotu si natlačíme na spodok plechu ( ja som použila konkrétne plech s priemerom 18cm v tvare srdiečka). Plech môžete zvoliť aj kľudne väčší (napr. 22-23cm).
Na krém si vopred roztopíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli. Necháme ju vychladnúť pri izbovej teplote.
Osobitne zmiešame tvaroh, mascarpone, smotanu, ktoré taktiež by sme mali vybrať o niečo skôr s chladničky aby mali izbovú teplotu. Ked si tieto suroviny zmiešame, primiešame k nim aj vychladnutú čokoládu. Na záver pridáme vajíčko a lyžicu hladkej múky. Vymiešame kuchynským mixérom a krém máme HOTOVÝ.
Na korpus vylejeme krém a pečemie cca 50 min. na 160-170C.
Koláč je vtedy hotový, keď sú okraje sfarbené do zlatista a v strede je krém trasľavý. Nemajte strach nie je surový on po čase stvrde. Po upečení koláč nechajte vo vypnutej kúre vychladnút cca 2/3 hodinky. Ak je koláč vychladnutý vyberieme ho a môžeme na neho aplikovať polevu.
Polevu pripravíme tak , že si maliny vysypeme do hrnca, pridáme cukor, zlatý klas, rozmačkáme ich nad ohňom aby bola poleva riedka. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Potom polevu nalejeme na vychladnutý koláč. Dozdobíme podľa vlastného gusta.