REKLAMA
Cheesecake
Klasicky cheesecake
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Náplň
- 4 kus vajce
- 150 g cukor
- 400 g tvaroh jemný
- 250 g mascarpone
- 200 g biela čokoláda
- limetková štava
Korpus
- 1⁄2 čajová lyžička škorica
- 250 g maslové sušienky
- 1⁄2 čajová lyžička vanilkový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Sušienky rozdrvíme na jemno a pridáme do nich roztopené maslo, škoricu a vanilkový cukor. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie a boky vymastíme maslom. Masu vyklopíme na papier a uhladíme, aby bol povrch rovnomerný.
2. Krok
Vajcia vymiešame s cukrom do peny. Po lyžiciach pridávame tvaroh a mascarpone. Potom pridáme rozpustenú čokoládu a limetkovú šťavu. Hotové vylejeme na korpus a dáme do rúry vyhriatej na 140 – 150 ºC. Asi hodinu pečieme, pokiaľ povrch nebude zlatistý. Potom necháme koláč vychladnúť, najskôr mimo chladničky, neskôr môžeme dať do chladničky. Ideálne na noc. Cheesecake ozdobíme podľa vlastnej chuti, najlepšie je kyslejšie ovocie, nakoľko koláč je sám o sebe veľmi sladký.