REKLAMA
Zdroj: Canva
Chrumkavá haruľa na plechu
Recept na zemiakovú haruľu - zemiakovú placku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiakov
- 2 vajce
- 5 pl hladká múka
- 1 Cibuľa
- 6 strúčikov cesnak
- soľ
- korenie čierne mleté
- paprika červená mletá
- drvená rasca
- majoránka
- bravčová masť na potretie plechu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky si postrúhame. Cibuľu nakrájame na malé kúsky a cesnak prelisujeme. Všetky suroviny zmiešame do hustého cesta. Majoránom nešetríme, môžete dať kľudne celú polievkovú lyžicu.
2. Krok
Plech si poriadne vytrieme bravčovou masťou. Z cesta si tvarujeme placky a dáme piecť do vyhriatej rúry na pol hodinu 200°C.
3. Krok
Pred koncom placky potrieme ešte masťou a necháme dopiecť do chrumkava.
4. Krok
Môžeme podávať s kyslou smotanou a pažítkou alebo kyslou kapustou.
5. Krok
Dobrú chuť.