:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/J6o59i0zLUGExPk-UwnP/1edfae2f3513cb3fbcf18e5f935e59.jpeg)
Zdroj: Youtube
Chrumkavý pečený cícer
Chrumkavý pečený cícer je skvelá alternatíva vyhrýzania pri telke. Cícer si môžeme pripraviť v 2 variantách - s olejom alebo bez oleja.
Ingrediencie
- 1 ks cícer v konzerve
- 1 čl avokádo alebo rastlinný olej
- 1⁄2 čl morská soľ
- 1 čl korenie podľa vlastnej chuti
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Cícer z plechovky opláchneme a dobre vysušíme. Čím je cícer menej vlhký, tým je chrumkavejší.
Potom cícer ošupíme.
Cícer preložíme do misky a polejeme ho olejom. Ak chceme upiecť cícer bez oleja, ponecháme trochu vody z konzervy. Osolíme ho a premiešame.
Preložíme ho na plech a pečieme na 170°C približne 40 až 50 minút.
Po upečení ho zmiešame s korením.
Skladovať ho môžeme v chladničke bez zapečateného víčka. Vďaka tomu zostane dlhšie chrumkavý.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Chrumkavý pečený cícer
Chrumkavý pečený cícer je skvelá alternatíva vyhrýzania pri telke. Cícer si môžeme pripraviť v 2 variantách - s olejom alebo bez oleja.
Cícer z plechovky opláchneme a dobre vysušíme. Čím je cícer menej vlhký, tým je chrumkavejší.
Potom cícer ošupíme.
Cícer preložíme do misky a polejeme ho olejom. Ak chceme upiecť cícer bez oleja, ponecháme trochu vody z konzervy. Osolíme ho a premiešame.
Preložíme ho na plech a pečieme na 170°C približne 40 až 50 minút.
Po upečení ho zmiešame s korením.
Skladovať ho môžeme v chladničke bez zapečateného víčka. Vďaka tomu zostane dlhšie chrumkavý.
Ako sa ti tento recept podaril?