REKLAMA
Zdroj: Youtube
Chrumkavý pečený cícer
Chrumkavý pečený cícer je skvelá alternatíva vyhrýzania pri telke. Cícer si môžeme pripraviť v 2 variantách - s olejom alebo bez oleja.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks cícer v konzerve
- 1 čl avokádo alebo rastlinný olej
- 1⁄2 čl morská soľ
- 1 čl korenie podľa vlastnej chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Cícer z plechovky opláchneme a dobre vysušíme. Čím je cícer menej vlhký, tým je chrumkavejší.
2. Krok
Potom cícer ošupíme.
3. Krok
Cícer preložíme do misky a polejeme ho olejom. Ak chceme upiecť cícer bez oleja, ponecháme trochu vody z konzervy. Osolíme ho a premiešame.
4. Krok
Preložíme ho na plech a pečieme na 170°C približne 40 až 50 minút.
5. Krok
Po upečení ho zmiešame s korením.
6. Krok
Skladovať ho môžeme v chladničke bez zapečateného víčka. Vďaka tomu zostane dlhšie chrumkavý.