REKLAMA

Zdroj: Pinkybird from Getty Images Signature

Čokoládové pralinky

Lahodné čokoládové pralinky, ktoré môžete pripraviť bez pečenia.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30
  • 250 gramy Horká čokoláda Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • Cukor podla chuti Pridané do
  • 2 Lyžice maslo Pridané do
  • kakao Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najprv si pripravte všetky prísady. Čokoládu nakrájajte na malé kúsky, aby sa rovnomernejšie roztopila.

2. Krok

Smotanu nalejte do hrnca a priveďte ju do varu. Keď začne bublať, odstavte hrniec zo sporáka a vložte doň nasekanú čokoládu.

3. Krok

Pomocou špachtle alebo lyžice ho miešajte, kým sa nerozpustí. V tejto fáze dávajte pozor, aby ste krém a čokoládu nepripálili.

4. Krok

Do čokoládovej zmesi pridajte maslo a cukor podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.

REKLAMA
5. Krok

Keď zmes vychladne, malou lyžičkou z nej urobte malé okrúhle guľôčky.

6. Krok

Potom ich obaľte v kakaovom prášku. Pozor, kakaový prášok môže byť trochu horký, takže ak máte radšej sladší dezert, môžete použiť práškový cukor.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

749 receptov

Obed

4881 receptov

Mäsité jedlá

2260 receptov

Nátierky

332 receptov

Dezert

3777 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4595 receptov

Raňajky

1500 receptov
Recipe author image Iwa

Čokoládové pralinky

Lahodné čokoládové pralinky, ktoré môžete pripraviť bez pečenia.

30
Minút
30
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najprv si pripravte všetky prísady. Čokoládu nakrájajte na malé kúsky, aby sa rovnomernejšie roztopila.

2. Krok

Smotanu nalejte do hrnca a priveďte ju do varu. Keď začne bublať, odstavte hrniec zo sporáka a vložte doň nasekanú čokoládu.

3. Krok

Pomocou špachtle alebo lyžice ho miešajte, kým sa nerozpustí. V tejto fáze dávajte pozor, aby ste krém a čokoládu nepripálili.

4. Krok

Do čokoládovej zmesi pridajte maslo a cukor podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.

5. Krok

Keď zmes vychladne, malou lyžičkou z nej urobte malé okrúhle guľôčky.

6. Krok

Potom ich obaľte v kakaovom prášku. Pozor, kakaový prášok môže byť trochu horký, takže ak máte radšej sladší dezert, môžete použiť práškový cukor.

Ingrediencie
250 gramy
Horká čokoláda
200 ml
smotana na šľahanie
Cukor podla chuti
2 Lyžice
maslo
kakao