REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VwK5XgUQ3wjlzCanYmK7/78beef5553d0ab2035aa38375d9381.png)
Čokoládové rožky
Recept na výborné sladké čokoládové rožky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto:
- 500 g múka
- 2 ks vajcia
- 200 g cukru
- 1 bal droždia
- 200 ml teplého mlieka
- štipka soli
Čokoládová plnka:
- 50 g horkej čokolády
- 50 g masla
- 2 pl kakaa
Ostatné:
- vajce na potretie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V miske zmiešame trochu mlieka, droždie a 1PL cukru. Vznikne kvások.
2. Krok
V druhej miske zmiešame múku, zvyšný cukor a mlieko, soľ, maslo.
3. Krok
Vypracované cesto necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu.
4. Krok
Medzitým si pripravíme plnku.
5. Krok
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Vychladnutú zmes zmiešame s kakaom.
6. Krok
Potom cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku približne 1 cm a nakrájame ho na trojuholníky.
7. Krok
Trojuholníky potrieme čokoládovou plnkou a z zrolujeme do tvaru rolky alebo rožka. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
8. Krok
Čokoládové rožky pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút.