REKLAMA

Veterník na plechu

Famózny veterník, pri ktorom si milovníci veterníkov prídu na svoje.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 750 ml vody Pridané do
  • 230 g hladká múka Pridané do
  • 230 g maslo Pridané do
  • štipku soli Pridané do
  • 8 ks vajíčka Pridané do

1 Plnka

  • 750 ml mlieka Pridané do
  • 2 balíky Zlatý klas Pridané do
  • 4 pl práškový cukor Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do

2 Plnka

  • 500 ml šľahačka Pridané do
  • stužovač šľahačky Pridané do

Karamelová poleva

  • 250 g cukru Pridané do
  • 250 ml smotany na šľahanie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Cesto: Vodu rozohrejeme s maslom a soľou, potom naraz pridávame múku a za stáleho miešania varíme na miernom ohni tak dlho, až sa cesto nelepí na varešku ani na hrniec. Do vychladnutej hmoty zašľaháme po 1 vajíčku, každé poriadne vymiešame a až potom pridáme ďalšie. Vymastíme 2 plechy tukom, rozdelíme cesto na polovicu. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30-35 min. Prvých 15 minút rúru vôbec neotvárame.

2. Krok

Plnka: Uvaríme 2 zlaté klasy v 750 ml mlieka. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo + 4 PL práškový cukor, do ktorého pridáme uvarený a vychladený puding. Na plat nanesieme plnku, nato dáme vyšľahanú šľahačku. Priložíme 2 plat a na vrch polejeme polevou.

3. Krok

Karamelová poleva: Cukor nasypeme do hrnca a necháme ho roztopiť. Keď je cukor skaramelizovaný pridáme horúcu smotanu, varíme kým sa karamel úplne neroztopí, ešte teple nalejeme na veterník.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov