REKLAMA
Zdroj: Youtube
Čokoládový korpus na tortu
Skvelý čokoládový korpus, ktorý sa hodí ku všetkým druhom tort a dezertov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 2 šálky múka
- 2 šálky cukor
- 1⁄4 šálky kakao
- 1 kl kypriaci prášok
- 1 kl soľ
- 2 kl kypriaci prášok
- 1 šálka mlieko
- 1 šálka horúca voda
- 1⁄4 šálky maslo rozpustené
- 1 pl vanilková esencia
- 3 ks vajce
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
V miske zmiešame suché suroviny - múku s cukrom, preosiatym kakaom, soľou, kypriacim práškom.
2. Krok
Následne k ním prilejeme mlieko a vodu. Poriadne metličkou premiešame.
3. Krok
Po premiešaní do cesta zapracujeme rozpustené maslo, vanilkovú esenciu a vajíčka.
4. Krok
Takto pripravené základné čokoládové cesto na tortu pečieme vo vymastenej forme a v predhriatej rúre na 200°C približne 45 minút.