REKLAMA
čokoládový krém s jahodami

Čokoládový krém s jahodami

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 250 ml Plnotučné mlieko Pridané do
  • 250 ml šľahačka Pridané do
  • 35 g maslo Pridané do
  • 80 g žĺtko Pridané do
  • 40 gramy cukor Pridané do
  • 250 g 70% čokoláda Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Plnotučné mlieko a smotanu priveďte do varu. Žĺtky ušľahajte s cukrom do hustej peny a vyšľahané vlejte do zahriatej smotanovej zmesi.

2. Krok

Zmes udržujeme a miešame pri teplote 80-85°C. Najlepšie to ide v termomixu, kde si teplotu viete sledovať presne pri šľahaní. Nedovoľte zmesi, aby sa prehriala príliš, inak sa vám vajcia zrazenia a uvaria sa na vaječinu. Ak by zmes nebola dostatočne horúca, nebude mať čokoládové crèmeux dostatočnú väzbu a zostane riedka.

3. Krok

Keď dosiahnete 83-84 °C, precedte to cez jemné sito a pomaly a postupne aspoň na 3x vmiešajte do rozpustenej čokolády, pred pridaním ďalšej časti vždy jemne, ale dôkladne premiešajte špachtľou.

4. Krok

Po zmixovaní všetkých ingrediencií vznikne tuhá hmota, ktorú podľa seba naplňte do prichystaných skleníc, misek a nechajte čokoládový creaureux ztuhnúť cez noc v chladničke. Druhý deň ozdobte čerstvými jahodami alebo akýmkoľvek letným ovocím a môžete hneď podávať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov