REKLAMA
Goralská polievka
Môj partner túto polievku nazýva lacnejšia kapustnica (alebo kapustnica z wishu), a v podstate má pravdu. Pochutí si ale na nej každý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 kg kyslej kapusty
- fazuľky
- 3 strúčiky cesnak
- 200 g oravskej slaniny
- 2 klobásy
- 5 zemiakov
- kyslá smotana
- múka
- mlieko
- bravčová masť
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Deň dopredu si dajte napučať fazuľu do vody, v ktorej ju na druhý deň uvaríte.
2. Krok
Vo väčšom hrnci si dajte udusiť kapustu so zemiakmi a klobásou.
3. Krok
Pokiaľ sa fazuľa a kapusta dusí, opečte si slaninu a na nej potom cibuľu s cesnakom.
4. Krok
Keď fazuľa a kapusta so zemiakmi zmäknú, prilejte fazuľu do kapusty, pridajte tam aj cibuľku, slaninu a cesnak.
5. Krok
Spravte si zápražku z masti, múky, a mlieka, a zahustite ňou polievku. Pridajte do polievky aj kyslú smotanu a nechajte variť 20 minút.