Zdroj: Daniel_Dash from Canva
Čučoriedkové buchty
Čučoriedkové rožky sú jedným z mojich najobľúbenejších pečív. Najlepšie sú teplé, keď sú bobule ešte mierne teplé a cesto je mäkké a nadýchané. Sú ideálnou popoludňajšou pochúťkou pre celú rodinu, najmä preto, že ich príprava je neuveriteľne jednoduchá a rýchla.
Ingrediencie
- 300 g múka
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 1⁄2 čajové lyžičky soľ
- 75 g cukor
- 100 g studené maslo
- 150 ml studené mlieko
- 200 g Bobule
- Vajce na potretie žemlí
Najnovšie letáky
Postup
Do misky preosejte múku, pridajte prášok do pečiva, soľ a cukor. Premiešajte.
Pridajte na kocky nakrájané maslo a spolu s múkou ho sekajte, kým nevznikne drobivá konzistencia. Tu je dobré všetko urýchliť, aby sa maslo nestihlo príliš zohriať.
Pridajte mlieko a rýchlo vypracujte cesto. Ak je príliš lepkavé, môžete pridať trochu múky.
Do cesta pridajte bobuľové ovocie a jemne ho premiešajte, aby sa rovnomerne rozdelilo.
Z cesta vytvarujte buchty a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Nakoniec buchty potrite rozšľahaným vajcom. To im počas pečenia dodá krásnu farbu.
Pečte asi 20-25 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov, kým buchty pekne nezhnednú.
Hotové buchty nechajte vychladnúť na mriežke.