REKLAMA

Zdroj: Daniel_Dash from Canva

Čučoriedkové buchty

Čučoriedkové rožky sú jedným z mojich najobľúbenejších pečív. Najlepšie sú teplé, keď sú bobule ešte mierne teplé a cesto je mäkké a nadýchané. Sú ideálnou popoludňajšou pochúťkou pre celú rodinu, najmä preto, že ich príprava je neuveriteľne jednoduchá a rýchla.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 300 g múka Pridané do
  • 1 čajová lyžička prášok do pečiva Pridané do
  • 12 čajové lyžičky soľ Pridané do
  • 75 g cukor Pridané do
  • 100 g studené maslo Pridané do
  • 150 ml studené mlieko Pridané do
  • 200 g Bobule Pridané do
  • Vajce na potretie žemlí Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Do misky preosejte múku, pridajte prášok do pečiva, soľ a cukor. Premiešajte.

2. Krok

Pridajte na kocky nakrájané maslo a spolu s múkou ho sekajte, kým nevznikne drobivá konzistencia. Tu je dobré všetko urýchliť, aby sa maslo nestihlo príliš zohriať.

3. Krok

Pridajte mlieko a rýchlo vypracujte cesto. Ak je príliš lepkavé, môžete pridať trochu múky.

4. Krok

Do cesta pridajte bobuľové ovocie a jemne ho premiešajte, aby sa rovnomerne rozdelilo.

5. Krok

Z cesta vytvarujte buchty a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

6. Krok

Nakoniec buchty potrite rozšľahaným vajcom. To im počas pečenia dodá krásnu farbu.

7. Krok

Pečte asi 20-25 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov, kým buchty pekne nezhnednú.

8. Krok

Hotové buchty nechajte vychladnúť na mriežke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4642 receptov

Mäsité jedlá

2189 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3572 receptov

Mascarpone

334 receptov

Cestoviny

524 receptov

Večera

4349 receptov

Lacné jedlá

1461 receptov