Šťavnaté kuracie maso na prírodno s horčicou - recept
Kuracie prsia na prírodno s omáčkou z horčice. Vhodné k ryži, šalátu ale aj pečeným zemiakom. Môžete ich tiež spraviť aj na spôsob šťavnatých kuracích rezňov - taktiež na prírodno.
Ingrediencie
- kuracie prsia
- soľ
- korenie mleté čierne
- 3 pl horčica
- 1 pl Med
- 3 strúčiky cesnak
- cesnakový prášok
- olej
- 1 šálka bujón
- petržlen
- chili paprička
- hladká múka
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme omáčku. Do misky pridajte prelisovaný cesnak, med, horčicu, čili vločky a trochu soli.
Vyšľahajte do omáčky.
Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na tenké plátky, Môžeme aj trošku vyklepať. Mäso ochutíme z oboch strán soľou, mletým čiernym korením a cesnakovým práškom.
Na tanier nasypeme múku, pridáme soľ, cesnakový prášok a mleté čierne korenie. Zmiešajte to. V tejto zmesi si kuracie prsia obalíme.
Rozohrejte širokú panvicu s dostatočným množstvom oleja. Keď je olej horúci, jemne vložte každý kúsok mäsa na panvicu.
Opekáme do zlatista 2 minútky.
Vyberte prsia z panvice a odložte vedľa. Zvyšný olej vyhoďte, nechajte na panvici všetky hnedé kúsky. Pridajte kurací vývar a nechajte ho prejsť varom. Teraz pridajte omáčku, ktorú sme pripravili predtým. Šľaháme, kým sa nespojí. Dochutíme soľou a medom podľa vašej chuti.
Pridajte kuracie prsia späť a obaľte obe strany omáčkou. Panvicu prikryte a varte 3 minúty na miernom ohni.
Omáčka sa zredukovala, je hustejšia.
Ak chcete, pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Dobrú chuť
teraz to robim a ma to byt na veceru,, ale asi nevydrzim! super recept, dakujem! :)