REKLAMA

Zdroj: Yummy pic from Getty Images

Cukrová poleva na medovníky

Táto cukrová poleva je vhodná na zdobenie medovníkov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 kus bielok Pridané do
  • 1 lyžička citrónovej šťavy Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Bielok si oddelím od žĺtka.

2. Krok

Do misy vložím bielok a pridám lyžičku citrónovej šťavy. Tento krok je dôležitý, pretože kyslina z citrónovej šťavy pomáha stabilizovať bielko a tiež dodáva poleve jemnú citrusovú chuť.

3. Krok

Pomocou elektrického šľahača vyšľahám pevný sneh. Dôležité je šľahať dlho a dôkladne – bielok by mal byť taký tuhý, že keď otočíme misku, ostane na mieste.

4. Krok

Potom postupne, za stáleho šľahania, pridávam práškový cukor. Nemali by sme ho pridať všetok naraz, inak by sa nám mohlo stať, že poleva bude príliš riedka.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4651 receptov

Mäsité jedlá

2194 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3573 receptov

Mascarpone

334 receptov

Večera

4360 receptov

Cestoviny

527 receptov

Lacné jedlá

1463 receptov