REKLAMA
Zdroj: Yummy pic from Getty Images
Cukrová poleva na medovníky
Táto cukrová poleva je vhodná na zdobenie medovníkov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 1 kus bielok
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 200 g práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Bielok si oddelím od žĺtka.
2. Krok
Do misy vložím bielok a pridám lyžičku citrónovej šťavy. Tento krok je dôležitý, pretože kyslina z citrónovej šťavy pomáha stabilizovať bielko a tiež dodáva poleve jemnú citrusovú chuť.
3. Krok
Pomocou elektrického šľahača vyšľahám pevný sneh. Dôležité je šľahať dlho a dôkladne – bielok by mal byť taký tuhý, že keď otočíme misku, ostane na mieste.
4. Krok
Potom postupne, za stáleho šľahania, pridávam práškový cukor. Nemali by sme ho pridať všetok naraz, inak by sa nám mohlo stať, že poleva bude príliš riedka.