Cviklové brownies
Tento recept robím veľmi rada, kombinácia zeleniny a čokolády nie je žiadna novinka, avšak s pravou vanilkou od @vanilkovyobchod.cz chutí famózne.
Ingrediencie
- 250 g cviklové pyré
- 50 g kvalitného masla
- 100 g tmavá čokoláda
- 2 čajová lyžička vanilková pasta
- 80 g kokosového cukru
- 40 g celozrnná špaldová múka
- 30 g ovsená múka
- 15 g čierne kakao
- 2 čajová lyžička kypriaci prášok
- štipka soli
- 5 sušené slivky
Najnovšie letáky
Postup
Vopred si pripravíme cviklové a slivkové pyré, vo vodnom kúpeli si roztopíme maslo s čokoládou, zvlášť si vyšľaháme bielka s cukrom a štipkou soli, v ďalšej miske si zmiešame žĺtko s vanilkovou pastou a kakaom. Postupne ku žĺtku pridáme zmes, ktorú sme pripravili nad vodným kúpeľom, primiešame vyšľahané bielka a zľahka zamiešame. Prichádza čas na cviklové pyré a slivky, ktoré máme pripravené na jemnú kašu. Na záver pridáme preosiatu múku, aj celozrnnú aj ovsenú a kypriaci prášok do pečiva. Pečieme 35/180. Koláčik je nižší, nezľaknite sa, ja to robievam tak, že si korpus rozdelím na rovnako široké pásiky, natriem džemom a poukladám na seba. Plnku môžete použiť akúkoľvek, rovnako ako pri zdobení, ja som použila ganache z bielej čokolády a dozdobila ovocím – čerstvým a sušeným.