REKLAMA
Zdroj: Facebook - VARÍME s MIRKOU a RECEPTAMI
Domáca karamelová poleva
Najlepšia karamelová poleva. Výborne sa hodí aj do plniek s pudingom alebo maslom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 200 g kryštálový cukor
- 4 pl nesolené maslo
- 1 čl morská soľ
- 1⁄2 hrnček šľahačka
- 1⁄2 hrnček mlieko
- 1 pl vanilková esencia
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
10 min.
Najprv si roztopíme maslo. V ňom potom skaramelizujeme cukor, pridáme soľ, mlieko a šľahačku. Všetko spolu zmiešame v hrnci a na miernom ohni varíme za stáleho miešania alebo do zhustnutia približne 6 až 9 minút. Pozor! Pri chladnutí viac tuhne. V chladničke ju môžeme skladovať az 12 dní. Pred podávaním ju treba mierne zohriať.