REKLAMA
Domáca sekaná
Domáca sekaná v kombinácii s paradajkovou omáčkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
Suroviny
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajíčko
- 30 g ovsených vločiek
- 70 ml plnotučného mlieka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1⁄2 póru
- 1 lyžička horčice
- Hŕstka posekanej petržlenovej vňate
- mleté čierne korenie
- soľ
- oregano
Omáčka
- 200 g lúpaných paradajok
- 3 Lyžice paradajkového pretlaku
- 2 Lyžice vody
- Štipka soli
- Štipka hnedého cukru
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Vločky zalejeme mliekom a necháme napučať.
2. Krok
Do misky si dáme mleté mäso, rozšľahané vajíčko, nasekanú vňať, napučane vločky, pretlačený cesnak, nakrájaný pór, horčicu a korenie.
3. Krok
Všetko dôkladne premiešame, najlepšie rukou.
4. Krok
Hmotu si dáme do skleneného pekáča alebo zapekacej misky.
5. Krok
Z hmoty si vytvoríme roládu, pomôžeme si mokrými rukami.
6. Krok
Roládu jemne potrieme olivovým olejom.
7. Krok
Všetky suroviny na omáčku si vymixujeme.
8. Krok
Omáčku nalejeme po stranách plechu, na vrch rolády nedávame.
9. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200/55-60 minút do zlatista.
10. Krok
Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu, ale hodí sa aj knedľa.
11. Krok
Dobrú chuť!