REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Domáca štrúdla
Domáca štrúdla je tradičný slovenský koláč, ktorý môže byť plnený rôznymi druhmi náplní.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Cesto:
- 250 g hladká múka
- 5 g maslo
- 1 ks vajce
- 6 pl voda
- 2 pl ocot
- štipka soli
Plnka:
- 1 kg jablko
- 2 ks vanilkový cukor
- 6 pl pšeničné klíčky
- 3 pl maslo
- 3 pl kryštálový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Vyšľaháme spolu vajce s vodou, octom a soľou.
2. Krok
Zmes vylejeme do misky s múkou a zmäknutým maslom.
3. Krok
Cesto rozdelíme na 3 časti, prikryjeme utierkou a necháme odpočívať.
4. Krok
Medzitým si pripravíme jablkovú plnku. Jablká postrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom.
5. Krok
Potom cesto rozvaľkáme a posypeme klíčkami, jablkovou plnkou a polejeme maslom.
6. Krok
Cesto stočíme do závinu.
7. Krok
Vrch štrúdle potrieme mliekom a dáme ju piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme ju 20 - 25 minút.