:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9zyci-crMkAzCoz6Jta6/ae0d263f0417a8b2b698e595d8938d.jpeg)
Kura v horčičnej omáčke
Ingrediencie
- 300 g kuracieho vývaru
- 200 g bieleho vína
- 120 g smotany na šľahanie
- 4 kuracie prsia
- strednú cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- lyžičku a pol zeleninovej koreniacej pasty Podravka Natur
- 3 lyžičky horčice
- soľ a korenie
- lyžičku a pol hladkej múky
- lyžičku bazalkovej koreniacej pasty Podravka Natur
- 3 vetvičky tymianu
- 4 Lyžice oleja
Najnovšie letáky
Postup
Kurča osoľte a okoreňte. Rozpáľte na platni väčší kastról, akonáhle je horúci, pridajte 2 lyžice oleja a kuracie prsia. Z oboch strán ich opečte do zlatista, trvá to niekoľko minút. Kurča nemusí byť hotové, bude sa ďalej dusiť v omáčke.
Medzi tým cibuľu pokrájajte na pol kolieska a cesnak na tenké plátky. Opečené kura odoberte z hrnca, pridajte ďalšie dve lyžice oleja a pokrájanú cibuľu.
Za občasného premiešania nechajte zosklovatieť, následne pridajte cesnak a tiež ho opečte. Akonáhle je cibuľa aj cesnak hotový, pridajte do hrnca víno, a priveďte do varu. Nechajte vyvariť 3 minúty, následne prilejte vývar, horčicu, tymián a zeleninovú koreniacu pastu Podravka Natur, osoľte a okoreňte.
Premiešajte a vráťte do hrnca kuracie prsia. Kurča nechajte pod pokrievkou dusiť v omáčke ďalších 20 minút, v polovici prsia obráťte.
Akonáhle je kuracie mäso hotové, opäť ho odoberte z hrnca. Odoberte jednu naberačku omáčky, pridajte do nej múku a riadne premiešajte.
Zmes vráťte do hrnca, premiešajte a opäť priveďte do varu. Nechajte prevariť 4 minúty, následne prilejte smotanu a premiešajte do hladkej konzistencie.
Vráťte kurča do hrnca, zahrejte a prípadne ešte varte podľa potreby, kým omáčka nemá zamatovú a hustú konzistenciu. Pokiaľ je až veľmi hustá, prilejte trochu vývaru či vody.
Podávajte s pečenými zemiakmi, ryžou alebo s čímkoľvek, čo máte radi.