REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zOfuwj7nIrm1ndXqs9uP/a7b3a87262dd18de162e16aea43b95.jpeg)
Domáca tatarská omáčka
Raz za čas si doprajeme k jedlám klasickú tatarskú omáčku, ale vyslúšali ste si ju pripraviť doma? Ak ste ešte nenabrali odvahu ju vyskúšať pripraviť, neváhajte 🙂 Je fakt skvelá!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 200 ml oleja
- 1 vajce
- 4 menších kyslých uhoriek
- Jarná cibulka
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 čl worchesterovej omáčky
- 2 čl octu
- 1 čl horčice
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Do nádobky nalejeme ocot a pridáme vajíčko.
2. Krok
Žĺtok zakryjeme tyčovým mixérom a mixujeme asi 10 sekúnd, kým sa nezačne tvoriť hustá hmota. Ešte chvíľu mixujeme, kým sa všetok olej nespojí s touto hmotou a vznikne tak majonéza.
3. Krok
Pridáme najemno nakrájanú cibuľku s kyslými uhorkami, worchesterovú omáčku, ocot, horčicu, soľ a korenie a poriadne zamiešame.
4. Krok
Pred podávaním necháme tatarskú omáčku aspoň 30 minút odstáť v chladničke.