REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty všeho druhu
Domáca tlačenka z kolena
Tlačenka je tradičný pokrm, ktorý sa vyrába z bravčového mäsa a korenín. V tomto recepte použijeme bravčové koleno na prípravu domácej tlačenky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus bravčové koleno
- 2 Lyžice Solamyl
- 1 kus Cibuľa
- 3 ks bobkový list
- 5 ks nové korenie
- 2 Lyžice Soľ
- 1 Lyžica Ground pepper
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Opláchnite vepřové koleno a dôkladne ho očistite.
2. Krok
Kĺb vložte do veľkého hrnca a pridajte dostatok vody, aby bolo celé ponorené.
3. Krok
Pridajte cibuľu, bobkový list, nové korenie, soľ a mleté čierne korenie.
4. Krok
Nechajte ho pomaly dusiť asi 3-4 hodiny.
5. Krok
Po uvarení mäso z hrnca vyberte a nechajte ho vychladnúť.
6. Krok
Mäso nakrájajte na malé kúsky a vrate do hrnca s vývarom.
7. Krok
Do panvice pridajte solamyl a varite na nízkom ohni, neustále miešajte, kým sa zmes nesjednotí a nezačne hustnúť.
8. Krok
Vložte horúcu tlačenku do obalu a nechajte tuhnúť pri izbovej teplote.