Zdroj: Freepik
Domáca zdravá tyčinka Choc Chip Muesli
Tieto domáce müsli tyčinky s čokoládovými lupienkami sú dokonale vyvážené, pretože sú zdravé vďaka müsli a sladké vďaka čokoládovým lupienkom.
Ingrediencie
- 3 poháre müsli
- 1⁄2 pohár Medu alebo javorového sirupu pre vegánsku variantu
- 1⁄2 pohár arašidového masla
- 1⁄2 pohár čokoládových lupienkov
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Nezabudnite, že aj nepriľnavé plechy sa pri týchto tyčinkách môžu trochu prilepiť, takže papier vám veľmi pomôže.
Vo veľkej miske zmiešajte müsli, čokoládové lupienky a štipku soli. Zistila som, že používanie rúk na miešanie môže tento proces uľahčiť.
Med alebo javorový sirup a arašidové maslo zohrievajte v malom hrnci na miernom ohni, kým sa dobre nespoja (zvyčajne to trvá asi 2 minúty). Chcete, aby sa spojili, ale dávajte pozor, aby sa nepripálili - spálené arašidové maslo nie je chuť, ktorú má niekto rád.
Vezmite túto zmes a nalejte ju na zmes müsli, pričom dôkladne premiešajte. Môže sa to trochu lepiť, ale miešajte, kým sa to dobre nespojí.
Zmes presuňte na pripravený plech a pevne ju pritlačte. Snažte sa, aby bola zmes rovnomerne rozmiestnená po plechu, aby ste získali konzistentné tyčinky.
Pečte asi 20-25 minút alebo do zlatista. Dávajte pozor na okraje - môžu sa rýchlo spáliť.
Pred krájaním na tyčinky ho nechajte úplne vychladnúť. Niekedy je lákavé krájať hneď, ale vychladnutá tyčinka sa krája oveľa čistejšie a lepšie drží pohromade.
Vychutnajte si ho ihneď alebo ho skladujte vo vzduchotesnej nádobe až týždeň.