Domáce plnené zemiaky
Výborné pečené plnené zemiaky so slaninou, vajíčkom a gréckym jogurtom.
Ingrediencie
- 4 ks zemiak
- 10 ks slanina plátky
- 4 pl strúhaný syr
- 2 ks veľké vajcia
- 300 g vaječné bielka
- 1 kl cesnakový prášok
- biely grécky jogurt
- soľ a korenie
- Zelená cibuľka
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky v šupke poriadne umyjeme a popicháme do nich vidličkou.
Potrieme ich olejom, posypeme soľou a dáme piecť do trúby na 200°C približne na 1 hodinu.
Zdroj: Youtube
Slaninu opečieme v trúbe na 200°C zhruba 20 minút z každej strany.
Zdroj: Youtube
Slaninu po upečení nakrájame na drobno.
Zdroj: Youtube
V miske vymiešame vajíčka s bielkami, cesnakovým práškom a čiernym korením.
Zdroj: Youtube
Na panvici pripravíme z vaječnej zmesi a slaninu praženicu.
Zdroj: Youtube
Upečené zemiaky po vybratí z rúry necháme 5 minút vychladnúť a vydlabeme ich. Odrežeme 1/4 zo zemiaka a zvyšok lyžičkou vyberieme.
Zdroj: Youtube
Zemiaky naplníme škvareničkou a posypeme syrom. Takto pripravené zemiaky dáme ešte na 5 minúť zapiecť, aby sa syr poriadne roztopil.
Zemiaky dozdobíme lyžicou jogurtu a zelenou cibuľkou.
Zdroj: Youtube