REKLAMA
Domáce tvarohové buchty
Výborné domáce tvarohové buchty z kysnutého cesta.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Cesto
- 500 g polohrubá múka
- 200 ml mlieko
- 100 ml olej
- 20 g čerstvé droždie
- 2 pl kryštálový cukor
- štipka soli
Tvarohová plnka
- 250 g tvaroh jemný
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks žĺtko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme kvások. V miske zmiešame trochu mlieka s cukrom a droždím. Kvások necháme 20 minút pracovať.
2. Krok
V druhej mise zmiešame múku s olejom, soľou, zvyšným mliekom a kváskom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté utierkou kysnúť zhruba 1 hodinu.
3. Krok
Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozkrojíme ho na malé štvorčeky.
4. Krok
Štvorčeky plníme tvarohovou plnkou a cesto vyformujeme do tvaru buchty.
5. Krok
Tvarohová plnka V miske vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a žĺtkom.
6. Krok
Tvarohové buchty ukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie. Buchty pred pečením potrieme olejom a necháme ich chvíľu podkysnúť pokiaľ sa nenahreje rúra.