REKLAMA

Domáci chlieb

Nemali v obchode chlieb? Žiadny problém tento domáci chlieb je lepší ako z pekárne.

REKLAMA
Ako upiecť chlieb? Chuť a vôňa domáceho je neodolateľná

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť chlieb? Chuť a vôňa domáceho je neodolateľná

Ingrediencie

porcií
1
  • 350 g múka Pridané do
  • 150 g žitná múka Pridané do
  • 2 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 čajová lyžička kmín Pridané do
  • 2 čajová lyžička ocot Pridané do
  • 1 kocka droždia Pridané do
  • 300 ml vlažná voda Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

240 min.

S droždia, vlažnej vody a trošku cukru spravíme kvások. Do misy zmiešame múku,soľ,rascu,ocot a vybehnutý kvások. Všetko spracujeme na vláčne cesto. Necháme aspoň dve hodiny podkysnúť. Najlepšie aj cez noc v chladničke. Vykysnuté cesto preklopíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie,ktorý sme ešte trošku poolejovali. Necháme ešte pol hodinu podkysnúť. Chlieb na vrchu narežeme aby nám nepraskol. Chlieb potrieme slanou vodou a dáme do vyhriatej rúry na 270 stupňov na 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov, znova potrieme slanou vodou a pečieme ešte asi 40minut.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Komentáre (1)

patrik_v_kuchyni 5. 3. 2021

Výborný chlieb, lepší ako z obchodu.

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Domáci chlieb

Nemali v obchode chlieb? Žiadny problém tento domáci chlieb je lepší ako z pekárne.

240
Minút
1
Počet porcií
Postup

S droždia, vlažnej vody a trošku cukru spravíme kvások. Do misy zmiešame múku,soľ,rascu,ocot a vybehnutý kvások. Všetko spracujeme na vláčne cesto. Necháme aspoň dve hodiny podkysnúť. Najlepšie aj cez noc v chladničke. Vykysnuté cesto preklopíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie,ktorý sme ešte trošku poolejovali. Necháme ešte pol hodinu podkysnúť. Chlieb na vrchu narežeme aby nám nepraskol. Chlieb potrieme slanou vodou a dáme do vyhriatej rúry na 270 stupňov na 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov, znova potrieme slanou vodou a pečieme ešte asi 40minut.

Ingrediencie
350 g
múka
150 g
žitná múka
2 čajová lyžička
soľ
2 čajová lyžička
kmín
2 čajová lyžička
ocot
1 kocka
droždia
300 ml
vlažná voda