REKLAMA
Zdroj: Pixabay: RitaE
Domáci jahodový džem
Výborný domáci jahodový džem. Príprava je jednoduchá, takže si ho môže pripraviť ktokoľvek. Ideálny na pečenie alebo ako doplnok k raňajkám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 11⁄2 kg jahody
- 1 kg cukor
- 1 ks citrón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Jahody očistíme a nakrájame na malé kúsky.
2. Krok
Do hrnca pridáme jahody, cukor a šťavu z citróna.
3. Krok
Všetko spolu varíme na strednej teplote približne hodinu.
4. Krok
Hotový džem rozlejeme do sterilizovaných pohárov a uzavrieme.
5. Krok
Džem necháme vychladnúť a potom ho uložíme na chladné a tmavé miesto.