REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáci kečup s cviklou

Domáci kečup s cviklou je zdravá a chutná alternatíva k obľúbenému kečupu. Cvikla dodá kečupu osobitú sladko-kyslú chuť a nádhernú farbu.

REKLAMA
Výborné recepty z červenej repy – Jesenná vzpruha a originálna chuť 30 × inak

Recept nájdeš v tomto článku

Výborné recepty z červenej repy – Jesenná vzpruha a originálna chuť 30 × inak

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 ks veľké cvikly Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 4 ks veľké rajčiny Pridané do
  • 1 šálka jablčného octu Pridané do
  • 12 šálky hnedého cukru Pridané do
  • 2 kl soli Pridané do
  • 1 kl mletej čiernej horčice Pridané do
  • 1 kl worcesterskej omáčky Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

105 min.
1. Krok

Najprv očistite cviklu a nakrájajte ju na menšie kúsky.

2. Krok

Cibuľu a cesnak olúpte a tiež nakrájajte na kúsky.

3. Krok

Rajčiny opláchnite, odstráňte šupku a tiež ju nakrájajte na menšie kúsky.

4. Krok

Varte cviklu, cibuľu, cesnak a rajčiny v hrnci približne 30 minút alebo kým cvikla nie je mäkká.

REKLAMA
5. Krok

Pridajte do hrnca jablčný ocot, hnedý cukor, soľ, mletú čiernu horčicu a worcesterskú omáčku. Všetko dobre spolu premiešajte.

6. Krok

Varíme ďalších 15 minút a občas premiešajte.

7. Krok

Odstavte hrniec zo sporáka a obsah nechajte vychladnúť.

8. Krok

Keď je zmes vychladnutá, zmixujte ju v mixérom do hladka.

REKLAMA
9. Krok

Kečup prelejte do sklenených fliaš a skladujte v chladničke.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

749 receptov

Obed

4879 receptov

Mäsité jedlá

2258 receptov

Nátierky

332 receptov

Dezert

3776 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4594 receptov

Raňajky

1499 receptov
Recipe author image Iwa

Domáci kečup s cviklou

Domáci kečup s cviklou je zdravá a chutná alternatíva k obľúbenému kečupu. Cvikla dodá kečupu osobitú sladko-kyslú chuť a nádhernú farbu.

105
Minút
6
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najprv očistite cviklu a nakrájajte ju na menšie kúsky.

2. Krok

Cibuľu a cesnak olúpte a tiež nakrájajte na kúsky.

3. Krok

Rajčiny opláchnite, odstráňte šupku a tiež ju nakrájajte na menšie kúsky.

4. Krok

Varte cviklu, cibuľu, cesnak a rajčiny v hrnci približne 30 minút alebo kým cvikla nie je mäkká.

5. Krok

Pridajte do hrnca jablčný ocot, hnedý cukor, soľ, mletú čiernu horčicu a worcesterskú omáčku. Všetko dobre spolu premiešajte.

6. Krok

Varíme ďalších 15 minút a občas premiešajte.

7. Krok

Odstavte hrniec zo sporáka a obsah nechajte vychladnúť.

8. Krok

Keď je zmes vychladnutá, zmixujte ju v mixérom do hladka.

9. Krok

Kečup prelejte do sklenených fliaš a skladujte v chladničke.

Ingrediencie
2 ks
veľké cvikly
1 ks
veľká cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
4 ks
veľké rajčiny
1 šálka
jablčného octu
12 šálky
hnedého cukru
2 kl
soli
1 kl
mletej čiernej horčice
1 kl
worcesterskej omáčky