Zdroj: Canva
Domáci kečup s cviklou
Domáci kečup s cviklou je zdravá a chutná alternatíva k obľúbenému kečupu. Cvikla dodá kečupu osobitú sladko-kyslú chuť a nádhernú farbu.
Ingrediencie
- 2 ks veľké cvikly
- 1 ks veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 ks veľké rajčiny
- 1 šálka jablčného octu
- 1⁄2 šálky hnedého cukru
- 2 kl soli
- 1 kl mletej čiernej horčice
- 1 kl worcesterskej omáčky
Najnovšie letáky
Postup
Najprv očistite cviklu a nakrájajte ju na menšie kúsky.
Cibuľu a cesnak olúpte a tiež nakrájajte na kúsky.
Rajčiny opláchnite, odstráňte šupku a tiež ju nakrájajte na menšie kúsky.
Varte cviklu, cibuľu, cesnak a rajčiny v hrnci približne 30 minút alebo kým cvikla nie je mäkká.
Pridajte do hrnca jablčný ocot, hnedý cukor, soľ, mletú čiernu horčicu a worcesterskú omáčku. Všetko dobre spolu premiešajte.
Varíme ďalších 15 minút a občas premiešajte.
Odstavte hrniec zo sporáka a obsah nechajte vychladnúť.
Keď je zmes vychladnutá, zmixujte ju v mixérom do hladka.
Kečup prelejte do sklenených fliaš a skladujte v chladničke.