Zdroj: Pixabay: tombock1
Domáci kvások z ražnej múky
Pripravte si vlastný domecký kvások z ražnej múky s jednoduchým receptom. Tento kvások je skvelý ako základ pre všetky vaše recepty na chlieb.
Ingrediencie
- 150 g ražnej múky
- 3 porcie vody
Najnovšie letáky
Postup
Deň 1: V miske zmiešajte 50g ražnej múky a 50g vody. Misku prikryjte a nechajte na teplom mieste 24 hodín.
Deň 2: K zmesi pridajte ďalších 50g ražnej múky a 50g vody, dobre premiešajte. Misku znovu prikryjte a nechajte na teplom mieste ďalších 24 hodín.
Deň 3: K zmesi pridajte posledných 50g ražnej múky a 50g vody, znova dobre premiešajte. Misku prikryjte a nechajte na teplom mieste ďalších 24 hodín.
Deň 4: Kvások je pripravený na použitie. Ak ho neplánujete okamžite použiť, môžete ho uložiť v chladničke, kde vydrží až týždeň. Pred použitím ho však nechajte dostatočne dlho na izbovej teplote.