REKLAMA

Zdroj: Pixabay: tombock1

Domáci kvások z ražnej múky

Pripravte si vlastný domecký kvások z ražnej múky s jednoduchým receptom. Tento kvások je skvelý ako základ pre všetky vaše recepty na chlieb.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 150 g ražnej múky Pridané do
  • 3 porcie vody Pridané do
REKLAMA

Postup

10080 min.
1. Krok

Deň 1: V miske zmiešajte 50g ražnej múky a 50g vody. Misku prikryjte a nechajte na teplom mieste 24 hodín.

2. Krok

Deň 2: K zmesi pridajte ďalších 50g ražnej múky a 50g vody, dobre premiešajte. Misku znovu prikryjte a nechajte na teplom mieste ďalších 24 hodín.

3. Krok

Deň 3: K zmesi pridajte posledných 50g ražnej múky a 50g vody, znova dobre premiešajte. Misku prikryjte a nechajte na teplom mieste ďalších 24 hodín.

4. Krok

Deň 4: Kvások je pripravený na použitie. Ak ho neplánujete okamžite použiť, môžete ho uložiť v chladničke, kde vydrží až týždeň. Pred použitím ho však nechajte dostatočne dlho na izbovej teplote.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov