REKLAMA
Zdroj: Nataliia Sirobaba from Getty Images
Domáci likér z plodov bazy čiernej
Skvelý recept na domáci likér, ktorý si určite vychutnáte.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 500 g plody bazy čiernej
- 1 l vodka
- 400 g cukor
- 2 pomaranče
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1440 min.
1. Krok
Plody bazy čiernej nazbierame a dôkladne očistíme.
2. Krok
Pomaranče dobre umyjeme, nakrájame na tenké plátky a pridáme k bazovým plodom.
3. Krok
Zmes prelejeme vodkou a necháme lúhovať na tmavom a chladnom mieste po dobu 2 týždňov.
4. Krok
Po uplynutí 2 týždňov zmes scedíme a preliatu vodku zmeriame.
5. Krok
Na každých 0,5 l vodka pridáme 400 g cukru a povaríme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť.
6. Krok
Hotový likér prelejeme do fliaš. Likér je ihneď pripravený na konzumáciu, ale jeho chuť sa zlepšuje s časom.